WordPress Nedir ? Nasıl Kurulur ?

WORDPRESS

İçerikler

WordPress hazır olarak kurulan tema eklemesi ile çalışan en kolay web site hazırlama yazılım dilidir. WordPress hazır olmakla beraber bir o kadar da görsel kalitesi yüksek olan web siteleri oluşturur. WordPress kurulumu gerçekleştirmek için hosting ve domain sahibi olmanız gerekli ftp programına sahip olmanız ve database kurulumunu gerçekleştirmiş olmanız yeterlidir.

kurulum nasıl gerçekleşir

WordPress Database Nasıl Ayarlanır ?

Satın almış olduğunuz hosting ve domain sağlayıcınız aracılığı ile panelinizden giriş yaparak kendi hosting’iniz üzerinden bir database isimi ve şifrenizi belirleyerek oluşturduğunuz database üzerinden wordpress kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle wordpress kurulumunda database kurulumu yapmanız gerekmektedir. Database kurulumunu gerçekleştirmediğiniz sürece wordpress kurulumunu gerçekleştiremezsiniz. Hosting ve domain satın alırken linux hosting seçmeniz sitenizin daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır. Bu şarta da dikkat ederek daha hızlı daha güzel bir web sitesi oluşturmanıza hiç bir engel kalmamaktadır ve artık wordpress kurulumuna geçiş yapabilecek duruma geleceksiniz.

wordpress kurulumu nasıl yapılır?

WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır ?

WordPress kurulumu hosting ve domain satın aldındıktan sonra  https://wordpress.org/download/ web adresinden 4.1.1. sürümünü indirerek satın almış olduğunuz hosting içine dosyaları atmanız gerekmektedir. Hosting’e dosyalarınızı atmak için ftp programı kullanmanız gereklidir. Ftp programlarından bazıları cute ftp,file zilla vs. gibi programlardan yararlanabilirsiniz. wordpres.org sitesinden indirdiğiniz wordpress dosyalarını ftp üzerinden hosting’e attıktan sonra satın almış olduğunuz www.kendidomainisimim.com bu kısıma kendi domain alan adınızı girerek kendi web sitenize giriş yaptıktan sonra önünüze gelen kurulum ekranında sql database adınızı şifrenizi kurulum dili ve diğer bilgilerinizi girdikten sonra wordpress kurulumunu tamamen bitirmiş oluyorsunuz ve dilediğiniz tema görselini yüklemeniz için herşeyi hazırlamış oluyorsunuz.

wordpress-temasi-nasil-yuklenir-1

WordPress Tema Nasıl Yüklenir ?

WordPress kurulumunu tamamladıktan sonra gelinecek ve sitenin şekillenmesini bitirecek son kısım wordpress tema yükleme kısmıdır. WordPress tema yüklerken bilindik web sitelerinden temin etmeniz dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan birisidir. Herhangi bir web sitesinden wordpress temasını seçip bilgisayarınıza indirdikten sonra o indirdiğiniz temayı ftp programınız yardımı ile /content/themes/… bölümüne klasör halinde atmanız yeterli olacaktır. www.kendiwebsiten.com/wp-content kendiwebsiten kısımına kendi domain alan adınız gelecektir. genelde panel kısmını değiştirilmediği sürece uzantısı wp-content olarak kabul edilir. bu kısma girdiğinizde sizden şifre ve id talep edecektir id ve şifrenizi doğru bir şekilde girerek giriş tuşuna bastığınızda önünüze panel kısmı gelecektir. Bu kısımdan menü temalar tema seç ve temayı görüntüle seçeneklerini izleyerek temanızı başarılı bir şekilde kurmuş olursunuz. Tema kurulduktan sonra sitenize giriş yaptığınız da yine boş bir ekran görüntüleyeceksiniz. Bunun nedeni ise menü fotoğraf yazı vs. henüz eklemediğinizi için boş ekran görüntüleyeceksiniz. Sitenizi yazı fotoğraf ve menü ile doldurduktan sonra gerekli eklentilerinizi de kurduktan sonra sitenizin yavaş yavaş şekillendiğini ve dolduğunu göreceksiniz. Web sitenizi doldurduktan sonra bazı güvenlik programları yüklemeniz eklentilerini kurmanız gerekmektedir. Bu güvenlik eklentileri web sitenizin hızı ve güvenliği için aşırı önemlidir.

siber-güvenlik-eticaretgünlüğü

WordPress Güvenlik Uygulamaları Nasıl Yüklenir ?

Web sitenizin kurulumun gerçekleştirdikten sonra kullanıcı adı ve şifrenizi girerek panelinize giriş yaptıktan sonra panelde menülerde bulunan en alt kısımdaki eklentiler bölümüne girerek yeni eklenti yükle bölümünden arama kısımından yüklemek istediğiniz güvenlik uygulamamalarının ismini aratarak yüklemek istediğiniz wordpress güvenlik eklentileri kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Güvenlik uygulamaları kendi içinde bir çok bölümde ayrılık Ddos atackt koruması virüs koruması vb. koruma eklentileri wordpress için mevcuttur. Bu wordpress güvenlik eklentilerini internet üzerinden araştırarak bulabilir. Anlatıldığı şekilde kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

office 2016

Bunlar da ilginizi çekebilir !